Home » Belediye Haberleri » İlçemizde Kaymakamımız Sn. Erol Tanrıkulu’nun Katılımıyla “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” Başlıklı Etkinlik Gerçekleştirildi.

Şub 07,2019 0 Yorum

“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz gün

lerde “Devlet eylem yapar mı? Evet, devlet önümüzdeki günlerde eylem yapacak. İnşallah önümüzdeki zaman dilimi içinde, bu yaya öncelikli trafik için eylem yapacak” ifadeleriyle; yaya öncelikli trafik eyleminin ilk sinyalini vermişti.  Bu kapsamda Bakanlık trafik kazalarında her yıl yaklaşık bin 700 yayanın hayatını kaybetmesi üzerine harekete geçti. Karayolları Trafik Kanunu’nun 74’üncü maddesinde yapılan değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23’ünü oluşturan yayalara yönelik devrim niteliğinde bir adım atıldı. trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken “yavaşlamak”, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa “ilk geçiş hakkını vermesi” zorunlu hale geldi.

“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla  Ülkemiz genelinde yapılan Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin Oluşturulması konulu etkinlik İlçemizde de   öğrencilerin ,trafik, emniyet ve jandarma personelinin  Çay Kaymakamımız Sn. Erol Tanrıkulu’nun  katılımı ile  gerçekleştirildi. Ayrıca yayalar ile sürücüler bilinçlendirildi. Kaymakamımız Sn. Erol Tanrıkulu öğrencilere Yaya Hakları , Yayaların Geçiş Üstünlüğü, Yaya ve Araç Sürücüleri ile ilgili trafik  kuralları hakkında bilinçlendirmek adına bir konuşma yaptı. Etkinlik Kaymakamımız Sn. Erol Tanrıkulu ve öğrencilerin  yaya geçidinden örnek bir geçişiyle sonlandırıldı.