Home » Belediye Haberleri » Başkanımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Başkanımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Ara 03,2018 0 Yorum

Belediye Başkanımız Sn. Hüseyin ÇAĞRI 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkanımız Mesajında; Bugün yaşamın birçok alanında çeşitli “engeller” ile karşılaşan engelli insanlarımızın farkına varmalı ve onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamalıyız. Onları en güzel şekilde hayata hazırlamak ve tüm yaşadıkları sıkıntıları unutturmak için hep birlikte engelsiz bir yaşam biçimi sunmak için çalışmalıyız.

Peygamber Efendimiz (sav), engelli olmayan insanların, engelli insanlara karşı daha hassas ve dikkatli davranmaları gerektiğini belirterek; “Âma’ya veya yol sorana yol göstermen, sadakadır. Güçsüz birine yardım etmen, sadakadır. Konuşmakta güçlük çekenin meramını ifade edivermen sadakadır.” (İBN Hanbel, V 152,169.) buyurmaktadır.

Bizlerde hayatımızın her anında engelli vatandaşlarımızın yanında, onların sorunlarını kendi sorunumuz gibi görerek, engelleyen değil yardım eden şefkat eli olalım.

Kararlı, azimli ve örnek yaşamları ile bizleri her zaman gururlandıran tüm engelli kardeşlerimin bu anlamlı günlerini kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum dedi.