Home » Belediye Haberleri » 23 Nisan İlçemizde Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan İlçemizde Coşkuyla Kutlandı

Nis 23,2019 0 Yorum

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. Yılı Çay ilçemizde coşkuyla kutlandı.

Dörtyol Meydanında bulunan Atatürk Anıtına saat 9.30’da çelenk konulmasının ardından Saygı duruşu ve istiklal marşımız söylendi.Bayram töreni saat 14.30’da İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı.Açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdür Basri Yöntem yaptı.

Yöntem konuşmasında: Bugün TBMM açılışının 99. Yıl dönümü, bu vesile ile çocuklara bugünün bayram olarak armağan edilişini kutlamak için toplanmış bulunuyoruz. Gün sizin gününüz. Bizlerin sizlerden beklentisi, ülkemizi dünyanın en güçlü ülkesi yapmak için çalışmanızdır. Hızla değişen bu dünyada ülkemizin adını bilimde, fende, teknolojide, sanayide ve en önemlisi eğitimde altın harflerle yazdırmanızdır dedi.

Ortaokulları temsilen bir öğrenci Günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Melek Sultan Anaokulu minikleri halk oyunlarını sergiledi. Öğrenciler tarafından 23 Nisan şiirleri okundu. Çağlayan İlkokulu Damarımda Kanımda, Kurtuluş ilkokulu Müzikli Dans gösterisi, Atatürk Ortaokulu Halkoyunları, Şehit Cengiz Karataş ilkokulu Hayat Bayram Olsa, Vali Ahmet Özyurt İlkokulu öğrencileri tarafından Müzikli dans gösterisi yapıldı, Solo türkülerin ardından 23 Nisanla ilgili yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Geçit töreninin yapılmasıyla program sona erdi.